top of page

over mij

Mijn werk

 

Mijn werk wil de ruimte en het licht om ons heen verbeelden. De menselijke invloed is in mijn ruimtes zichtbaar, omdat mensen altijd hun stempel op de omgeving drukken en sporen achterlaten. Ik wil die menselijke sporen zichtbaar maken. Dus hoewel de ruimtes verlaten lijken, zijn ze wel degelijk kort daarvoor door mensen bezocht.

Het gaat vaak om verlaten ruimtes. Ook zijn het vaak ruimtes op de grens tussen stad en natuur, zowel cultuur als natuur. De omgeving is gemaakt door mensen, maar de natuur herwint de plek van ons.

In mijn werk is sprake van een bepaalde dreiging, die tegelijk ook wel weer prettig aanvoelt. Het is net als de verboden speelplaatsen van vroeger (bouwplaatsen, boomhutten, rangeerterreinen, opslagplaatsen), verboden, maar spannend om in te spelen. Het zijn plaatsen waar prettige maar ook akelige dingen kunnen gebeuren. 

 

Ik wil behalve de voorstelling ook de verf zelf laten zien. Ik ben gaan schilderen omdat ik het magisch vond hoe je door verf aan te brengen op een doek, een driedimensionaal beeld tevoorschijn kunt toveren. De verftoets vind ik belangrijk. 

Opleidingen

2013-2018: Klassieke Academie Groningen, richting schilderen, diploma 2018

2003-2011: Filosofie, Rijksuniversiteit Groningen, bul 2011

1991-1996: Nederlands Recht, Rijksuniversiteit Groningen, bul 1996

1985-1991: Christelijk Gymnasium Leeuwarden, diploma 1991

bottom of page